Vitamin Eğitim | Paket Detay Sayfası

Neden Kodris Studio?

Oyunlaştırılmış Kodlama Müfredatı

Kodris Studio kodlama müfredatı her sınıf seviyesine göre özelleştirilmiştir. Öğrenci, sınıf seviyelerine ait müfredat eşliğinde Python programlama dilini öğrenir.

21. Yüzyıl Becerileri Kazandıran Kodlama Eğitimi

Kodris Studio kodlama müfredatıyla öğrenci; algoritmik düşünme, yaratıcı düşünme, analitik düşünme, problem çözme ve tasarım odaklı düşünme gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirir.

Python Programlama Dili

Son yıllarda popülaritesi artan Python programlama dilinin diğer programlama dillerine kıyasla kod yapısı kolaydır, basit ve esnek bir yapıya sahiptir. Web programlama, oyun programlama, yapay zekâ çalışmaları gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Kod ve Blok Modlarıyla Senkronize Çalışma

Öğrenciler, Python programlama dilini öğrenirken senkronize çalışan kod ve blok modlarıyla eş zamanlı olarak metin ve blok tabanlı kodlama yapabilirler.

Neden Python?

Kodlama eğitimine yeni başlayanlar için en uygun kodlama dillerinden biri olan Python programlama dili sayesinde öğrenciler, kullanılan platformlardan bağımsız bir şekilde her türlü yazılımı geliştirebilmektedirler. Yazımı ve anlaşılması kolay söz dizimi sayesinde günümüzde en popüler diller arasında yer alan Python dili sayesinde öğrenciler kodlamayı severek öğrenir.

MEB tarafıdan Eylül 2017 itibarıyla yayımlanan Billişim Teknolojileri ve Yazılım dersi kitabında Python programlama dilinin öğretilmesi belirtilmiştir. IEEE.ORG tarafından yapılan araştırmaya göre 2019'un en iyi programlama dilinin Python olduğu açıklanmıştır.

Kodris Studio’yla Nasıl Kodlama Öğrenilir?

Öğrenci, Kodris Studio içerisinde bulunan sevimli karakterler yardımıyla sahnede görünen yiyecekleri toplayarak görevleri tamamlamaya çalışır. Bazı görev sahnelerinde yardımcı karakterler bazı sahnelerde ise düşman karakterler ortaya çıkarak ana karakterlerin görevleri tamamlamalarını sağlar. Oyun tabanlı öğrenme platformu Kodris Studio'da her görevin çözümü otomatik olarak kontrol edilir ve "Üç Yıldız" uygulamasına göre puanlanır. Bu uygulamaya göre en kısa şekilde doğru cevaba ulaşan öğrenci üç yıldız almaya hak kazanır.

Kodris Studio’da öğrencilerin görevleri çözerken kullanabilecekleri blok ve kod modu olmak üzere iki mod bulunmaktadır.

BLOK MODU

Blok Modu, görev çözümleri için takip edilmesi gereken algoritmik adımların kod bloklarıyla kurulmasını sağlayan moddur. Blok tabanlı kodlamayla öğrenci, kodlama mantığını en basit ve sade şekilde kavrar. Ayrıca blok tabanlı kodlama, sürükle-bırak yöntemiyle öğrenciye kullanım kolaylığı sağladığı için kodlamaya başlarken ilk adım niteliğindedir.

KOD MODU

Kod modu, programlama dilinin söz dizim kurallarına uygun olarak metin tabanlı kodlama yapılmasını sağlayan moddur. Python anlaşılması kolay söz dizimi sayesinde en çok tercih edilen programlama dilidir. Algoritmik düşünme becerisini geliştiren öğrencilerin programlama bilgilerini ileri seviyeye çıkarması için programlama diline ait kodlarla çalışmaları önerilmektedir.

Vitamin Kitapları’nın Benzersiz Dijital Dünyası

1. Dijital Kitap

Dijital kitapla öğrenci; konu anlatımları, etkinlikler ve sınavlara hızlıca ulaşır. Çalıştığı sayfalara "Bu sayfaya çalıştım" işareti koyarak kaldığı yerden, planlı bir şekilde çalışmalarını sürdürebilir ve kitabını tamamlama durumunu takip edebilir. Ayrıca soruların cevaplarını dijital kitabında işaretleyerek cevaplarını kontrol edebilir ve sınav öncesi hata yaptığı soruları tekrar inceleyebilir.

2. Etkileşimli Öğretmen Konu Anlatım Videoları

Etkileşimli öğretmen konu anlatım videoları, öğrencinin tıpkı bir öğretmenle ders çalışıyormuş gibi dersi takip edebileceği videolardır. Etkileşimli öğretmen anlatımlarıyla öğrenci; alanında uzman öğretmenlerin konu anlatımlarını dinleyebilir, anlatımın uygun yerlerinde karşısına gelen soruları çözerek konuyu pekiştirebilir, ardından soruların çözümlerini öğretmenlerin anlatımlarından dinleyebilir, video ve etkileşim gibi farklı dijital içeriklere de ulaşarak konuyu kalıcı öğrenir.

3. Testler ve Alıştırmalar

Öğrencinin konuları bitirdikten sonra kitaplardaki karekodlarla veya Vitamin Dijital üzerinden ulaşabileceği sınavlardır. Öğrencinin konuyu ne kadar kavradığını ölçer, akıllı sistemi sayesinde öğrencinin eksikliklerini belirler, öğrenciye özel testler ve eksik listesi oluşturur. Böylece öğrenci, tüm konularda eksiklerini kapatarak ilerler.

Öğrenci, konudaki tüm testleri çözerek eksiklerini giderdiğinde kendini yeniden değerlendirmesi için ona özel sunulan “Kilitli Testler”e ulaşır. Böylece konulardaki performansını artırır.

4. Öğrenciye Özel Eksiklerim Sayfası

Öğrenci soru çözdükçe yapılan detaylı eksik analizleri sonucunda kişiye özel “Eksiklerim Sayfası” hazırlanır. Böylece konuların tümüne çalışmasına gerek kalmadan öğrenci, doğrudan ihtiyacı olan en küçük bilgi parçasına ulaşır ve tüm eksiklerini tamamlar.

5. “Yazılıya Hazır mıyım?” Özelliği

“Yazılıya Hazır mıyım?” özelliğiyle öğrencinin konu tamamlama durumu ve testlerdeki performansı belirlenerek yazılıya hazır olup olmadığı analiz edilir. Öğrenci yazılıya hazır değilse eksiklerini gidermeye ya da konu testlerini çözmeye yönlendirilir.

6. Etkileşimli Alıştırmalar

Öğrencinin öğrendiği kavramları farklı tipte sorularla pekiştirme imkânı sunan alıştırmalardır. Etkileşimli alıştırmalarda öğrencinin konu üzerine kendisinin denemeler yapması istenir ve bu denemelere geri bildirimler verilir. Öğrenci, bu geri bildirimlerle konuyu gözlemleyerek kavrar ve eksiksiz öğrenir.

7. Animatif Anlatımlar 

Bir konuyla ilgili bilgileri gerçek hayattan örnekler, hikâyeler ve yaşanmış olaylar üzerinden öğrencinin yaşına uygun ve ilgi çekici görsellerle anlatan animasyonlardır. Animatif anlatımlar, öğrencinin ilgisini artırır ve konuyla ilgili tüm kavramları kalıcı bir şekilde öğrenmesini sağlar.

8. İnteraktif Keşfetme Etkinlikleri 

Ev ortamında gerçekleşmesi mümkün olmayan deney ve gözlemlerin gerçek ortamındaymış gibi yapılmasına imkân veren, öğrenciyi bazen bir laboratuvara bazen bir ormana bazen de farklı gezegenlere götürerek görsel ispatlarla bilgiyi keşfetmesini sağlayan içeriklerdir. Bu etkinlikler öğrenciyi kendiliğinden öğrenme sürecine dâhil eder, konuları neden-sonuç ilişkisinde kavramasını destekler.

9. 3 Boyutlu Objeler 

Gerçek yaşamda gözlem yapılması zor konuları etkileşimli bir ortamda gözlemleyebilme olanağı sunan içeriklerdir. 3D objeler; herhangi bir geometrik şekli, yapıyı, biyolojik bir olayı, vücudumuzdaki sistemleri, organları ve soyut kavramları tüm boyutlarıyla gözlemleme fırsatı sunar.